Apply BR1M online now with Lembaga Hasil Dalam Negeri, register here without going to the LHDN offices.

By visiting the following LHDN Official Link and you will see the following box appear in the middle of webpage, apply BR1M online by giving all accurate and correct information as required. 

Note: This page was originally written in Nov 2012 & updated in Jan 2014.


.

Official Webpage for BR1M:  ebr1m.hasil.gov.my 

Click here to know STEP-BY-STEP GUIDE to register BR1M Online:

http://www.nbc.com.my/blog/step-by-step-guide-to-register-br1m-online/ 

267 COMMENTS

    • Hi,Angelina, could you check for me that whether my BR1M RM650 is approved? b cos last time i summited by my friend but seems like didnt mention or didnt tick of which bank to bank-in ?
      You can reply to my email ? Tq very much.

  1. kalau kali pertama dah dpt 500 dan kali ke 2 dia org akan hantar terus voucher 500 dkt rumah ke?sbb dia org kata tak perlu daftar lg untk kali ke 2.

  2. sekiranya ingin membatalkan permohonan yang telah buat… apa yang saya perlu buat?

  3. macam mana untuk saya online utk memastikn br1m saya telah di kemaskini?

  4. LHDN will get back to you if you have not filled in correct the Form. After filling up the form online, just wait for the result from LHDN.

    MOF will sent you a letter stating your application is approved or rejected by January.

  5. SEMOGA BR1M 2 INI ADALAH IKHLAS DARI PEMIMIPIN TERTINGGI BUKAN KERANA MENARIK UNDI TP KERANA ALLAH S.W.T. MARILAH KITA BERDOA UNTUK KESEJAHTERAAN SEMUA.

  6. saya pernah dpt BR1M 1.0,untuk BR1M 2.0 sy perlu daftar lg atau pn x perlu daftar

  7. saya telah mengisi borang online,tapi saya dapati ada kecilapan dalam borang yang saya isi, saya harap ada sesiapa boleh tolong saya mengenai masalah ini,dan bagaimana untuk membuat pembetulan..??

  8. Saya tiada akaun di mana2 Bank. Bolih ka saya gunakan akaun atas nama anak saya yang sudah bersara dari swasta. Dia kini tidak bekerja.

  9. how to register ?? im finding the form but cannot find..it is too late for the registration?

  10. mcm mne nk betul kn no akaun yee scara online…da daftar tpi bila da print tk de pla no akaun masuk…

  11. saya berumur 21 tahun (lahir tahun 1991) ,Bujang jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah. Boleh tak saya memohon?

  12. I already register online,what i confuse is do i need to send i/c and salary slip for this application? and my son as my *tanggungan* was age 22, but he still study,is he qualified to be my *tanggungan*?

  13. saya nak buat permohonan skim rumah pertamaku. adakah saya layak?
    1. gaji rm1400.00
    2. boleh ke beli rumah dari orang perseorangan?
    3. berapa kelayakan untuk nilai rumah?

  14. when i try to apply for the BR1M2.0 via online
    it keep pop out “tarikh lahir yang dimasukkan tidak tepat”
    on the first page where it ask to fill in my I.C no.
    and my date of birth.

    I’m 200% sure that i filled them in correctly.

    please kindly reply me as soon as possible.
    Thank you

  15. saya baru kahwin dan ada anak tiri usia setahun..sebelum ni wife saya dah isi seblum kami kahwin kmudian baru2 ni saya pon isi jugak BR1m dgn msukkan maklumat tanggungan anak dan istri..cuma confius cmna nanti bayaran nk dibuat dan adakah layak saya dpt ban2an tu..t.kasih

  16. Good morning.
    I would like to apply online, but I can’t get in to it!
    Is there anything wrong I miss to do?

      • Hi Angelina,I am a first timer ,I just come to understand that my pension is not considered an income,can I now apply for the BR1M that our PM had just announced at the budget for 2014?I went to the Jabatan Hasil and they ask me to wait for the announcement of the launching.Kindly advise as to how to go about to apply .Thank you.

  17. kalau dpt maklumat saya, pls inform or respond me ,or my HP 0168128519 .TQ!

  18. bantuan kali ke2 kena kemaskini maklumat.kerajaan bayar masuk akaun bank kite..

  19. kalau dah dapat isi rumah rm500 boleh dapat lagi tak bantuan bujang tue rm200 ? boleh dapatkan kedua dua bantuan sekali ?

  20. Can’t access to the website at all, has the website been closed down? Is it still opened for application?

  21. kenapa saya click kemaskini permohonan BR1M 1.0 tidak dapat.saya nak kemaskini alamat saya.thank you

  22. Dear All,

    Can’t access to the website at all, has the website been closed down? Is it still opened for application?

    • Hi Salina, it is ok now. You may try to register any time from now. The application is extended to a date to be determined, means no ending yet.

  23. Saya ingin beranya mengapakah permohonan br1m sya tdak lulus?sya tlah meymak prmohonam saya nmun tiada..adakh cra lain untuk sya mmbuat prmohonan
    ?

  24. hai,saya pertama kali register untuk BR1M..adakah saya perlu print selepas bagi ic no and trikh lahir?

  25. Hi just wonder why till now i din’t receive any BR1M2 letter ,is it still have to wait for the 2nd time .
    TQ

    • Hi Mandy, imagine there are more than 7 millions applications to be processed, it will take sometimes.

      You may call the IRB hotline to clarify.

  26. Pakcik saya ada dapat surat pnerimaan br1m.. tp sy blum lg…. kne tgu lg ke??

    • Ya, asfazila, ada yang sudah dapat dan ada belum. Ia akan makan masa untuk surat keputusan dihantar sampai tangan semua pemohon.

      Semoga berjaya!

  27. hai angelina,lepas register BR1M 2.0 kat sini kena contact mane-mane untuk confirmation tak ?

  28. kenapa tak boleh masuk,nak enter ic no pun tak dapat ni.apa masalah sebenar.cursor tan nak move langsung,look like not functioning.

  29. Alhamdulillah saya dah berjaya daftar on9. Sangat mudah…
    Saya x faham kenapa ramai yg mengalami kesukaran utk daftar on9 ni…just follow the step & u will find it so easy.
    Gud Luck :-)

  30. tumpang tanya,hari tu saya dah isi borang BR1M online,saya pakai nama saya daftar,tapi saya letak no akaun isteri saya.so,sekarang nie saya nak tanya,saya still dapat BR1M tu ke..??

  31. hi! minta tolong cik,kalau salah isi tarikh lahir bagaimana untuk
    menbuat pembetulan? TQ!

  32. Emak saya telah menghantar permohonan dia tetapi sehingga hari ini, dia belum dapat sebarang balasan daripada pihak perkenaan. Kawan dia telah mendapat subsidi itu. Bagaimana saya boleh semak status permohonan emak saya?

  33. hai…mcm mne ya kalu kita tersilap isi borang online, pastu kita nk betulkan balik….tlg yaaaaaaaaaaaaaaaaaa……..

  34. I been trying for hours now and still can’t open.
    I got this message

    “This webpage is not available
    The server at ebr1m.hasil.gov.my can’t be found, because the DNS lookup failed. DNS is the network service that translates a website’s name to its Internet address. This error is most often caused by having no connection to the Internet or a misconfigured network. It can also be caused by an unresponsive DNS server or a firewall preventing Google Chrome from accessing the network.”

    Weird huh?

  35. hai,,nak tanya..
    sekiranya baucer BR1M tu dah salah tulis nama penerima boleh tukar ke??

  36. hi, inquiry about the eBR1M 500, my dad born on 1956 retire already. can he apply the RM 500. but me & my sister is working, can he still apply the eBR1M 500?

  37. Saya dah submit form online. After submission baru saya perasaan tarikh lahir saya salah di isi. Bagaimana saya ingin membetulkan borang application tersebut?

    • Falid, submission online memang tidak boleh berubah lagi. Anda hendak tunggu keputusan dari pihak berkenaan. Jika anda ditolak disebabkan kesalahan pengisian infomasi, anda masih berpeluang merayu kemudian.

  38. hi there! I SUDAH ISI BR1M ONLINE N PENDAFTARAN BERJAYA. cuma pada bahagian nama bank dan no akaun saya tinggalkan kosong. saya harap itu tidak menjadi halangan untuk sy mendapat wang br1m.

  39. Hi…saya sudah daftar pada 4/11/12,tetapi hingga terkini belum dapat sebarang keputusan lagi…adakah saya masih dapat bantuan BR1M?

    • Switheart, feel sad you can’t open, it could be technical problems at LHDN’s website, since so many people were unable to open.

      You can submit the duly filled up form to any nearest LHDN office. You may need to attach the relevant supporting documents.

  40. AI DA ISI ONLINE XP SYE X LEH NK CETAK PAS TUH PC SYA LAK TETIBA TERPADAM..JADI SYE CUBE NK ISI ONLINE SEMULA XP XBOLEH..JADI SYA NK TANYA MCAMMANE SYE NK CHEK SEMULA PEMOHONAN SYE DITERIME KE @ TIDAK..TRIMA KASEHHHHH..

  41. salam..kenapa saya tak boleh buka online register form dia..???
    dah cuba banyak kali tapi masih tak boleh..boleh tolong..???

  42. if i am a freelancer…i put makan gaji/upah but my slaary not fixed how?sometimes i cn get 1.2k sometimes cn get till 1.5k…i put at 1.5k for the highest amount is it okay?

  43. Hi there, I have successfully got the br1m baucar. Unfortunately there is mistake at nama penerima n ic. What shoulf I dono in order for me to redrem the money. Thanks

    • Nizz, you may bring along the voucher together with your letter of approval to the nearest LHDN office for application of change. (You may call LHDN hotline before going, but the lines are seemed extremely busy since earlier February until now)

  44. Hi … my got tidak layak….(written as nama tersenarai dlm maklumat isi rumah yg lain… My pay is less RM900,00 and i don’t father. How to do rayuan…pls help
    thank you

  45. hi, i tolong saya bapa register (first time). tapi tak boleh masuk web site, boleh tolong. thanks.

  46. i hv call many times to 1800222500 hotline but no one answer.wats the point of setting up this cold line?
    then i called the 1800882716,the assistant ask me to call 03-87066261 sepang district(i sty at kajang)someone there told me to wait for letter from finance ministry,cause there r now sending the kerompot 3 letters(but yet to send for the kerompot 4)
    note: my application had been approved.yet to receive the br1m…
    life is such….

    • Hi Sunny, sad to know the fact. Wonder why LHDN had not done enough to foresee this kind of problem by adding more resources into phone answering for all BR1M applicants.

  47. Hello. I just want to ask When I apply for br1m
    My house address at Miri. Since now my br1m have been approved. And I received letter from br1m ask me go kuching there take the money. Can u send the voucher back to Miri?

  48. No.I mean I have been approved already. I have ask officer there Then they ask me to online ask whether can send back the voucher back to Miri o not?

  49. hi.. system masih down ke? tumpang tanya.. klu nie is my first time register br1m.. boleh x dpt? br1m yg 1st time i x register.. baru nak register yg nie.. is tht ok?

  50. Call to 03-87066261 engaged tone forever and some more heard sound like hang up phone..kak kak. what else no. l can call?

  51. i haven receive the letter so how i know that have i approve the application,thx

  52. Nak tanya, saya x apply BRIM 1, sb x layak tapi bila PM umum utuk BRIM2 bagi <5000 saya nak memohon. So macamana?

  53. Hi Angelina,I was not aware whether my first mail reach you.Just for recap,I am a first timer in applying for this BR1M ater I understand that pensioners are allowed to apply.Kindly advise whether I can do it now or have to wait for an announcement and how to go about with it online.Thank you.

  54. asalamualaikum nk tmpang tnya…thn lepas sya da dpt br1m 1.0 so sya da pindah rumah…macam mna nak tukar alamat tmpat tinggal erk?

  55. saya penerima br1m yg ke 2 tahun ni. waktu daftar br1m 2 saya tinggal di sungai petani dan kini saya telah brpindah ke parit buntar. bagaimana cara untuk penukaran alamat secara online untuk br1m saya..?

  56. Sebelom ni saya dapat br1m tapi skrg saya sudah pindah perlu isi borang lain ke?

  57. MACAM MANA NAK CHECK BR1M MELALUI INTERNET?ATAU NAK DAFTAR BARU BAGI PEMOHON BARU MELALUI INTERNET?

  58. mcm mane ek..aritu sy kmas kini suami sy pny tp sy tersalah letak no akaun..jd masih dpt brim ataw x..bleh x betol kn blikk,,tlgla..

  59. Salam…tumpang tanya saya pernah daftar br1m 2.0 dan sekarang sy dah kwin ada anak sorang so mcm mana nak buat ye boleh tlg bg tau x??

  60. Hi,I type the form on behalf of my mother ,after summit the form true internet ,I notice that I type my father ic no wrongly.What should i do?

  61. kenapa saya tekan kemaskini permohonan br1m 2.0 ,dia keluar “kemaskini telah dibuat secara talian” tetapi rakan-2 saya yang lain keluar jenis bank dan no akaun sebagainya .

  62. saya nak update detail sya kenapa tak boleh…ada kawan saya bagitau kena masukkan no akaun bank

  63. suami saya dlu dpt kenapa skg nk kemaskini x blh ea …die tulis permohonan x wujud

  64. saya nk tau sekiranya sy dh kemaskini BR1M, bagaimana saya boleh tahu keputusanya…sama ada dah bank in ke atau macam mana?

  65. nak tanya permohonan untuk bantuan ada anak masuk taska atau pusat asuhan macam mana ? hari tu saya ada terbaca dalam berita dia ada tulis
    sya nak tahu la macam mana ?

  66. bagaimana jika ingin mengemaskini maklumat tanggungan bagi yang sudah mendapat br1m tahun lalu. borang yang sama dalam ebr1m atau bagaimana ?

  67. Hi pls reply via email. thks. I just updated the account information and print out a copy. My question is what is the purposed for printing out the form? Just keep it?

    thks

  68. saya tidak dapat kemas kini my accout. it said that tarikh lahir yang dimasukkan tidak tepat. Boleh tolong menyelesaikan masalah saya?

  69. salam.saya da isi borg on9. n saya sudah buatkn untuk mak saya n saya bru dpt tahu tidak boleh mggunakan akaun bank yg same.ap ptt saya buat ye.sbb katanye kmaskini hnya skali..boleh bg thu cara x cmne

  70. As salam. Saya mewakili bapa untuk sampaikan pertanyaan beliau. Dulu bapa saya merupakan seorang duda yg tinggal bersendirian dengan pendapatan pencen kurang dari 4k. Kini beliau telah berkahwin dengan seorang pesara yg juga mempunyai pencen dah hasil pendapatan mereka kini telah melebihi 4k. Disebabkan beliau telah terdaftar dengan BR1M(disebabkan kekeliruan)yang terbaru ini dan sekarang beliau berhasrat ingin membatalkannya. Jadi apa perlu beliau buat? Adakah perlu rujuk LHDN atau hanya biarkan sahaja tanpa menuntut BR1M tersebut? Mohon pencerahan.

  71. sry nak tanya, saya ada try online apply, webside boleh masuk tapi tak boleh daftar, ada keluar satu window tulis “Aplikasi e-BRIM tidak direkabentuk untuk capaian peranti mudah alih “, lepas tu langsung tak boleh key in ic & apa-apa, nak tanya kenapa ye?

  72. dulu ernah apply tp xdpt coz die kata isi rumah melebihi 3000 dan ada potongan income tax..tu dulu tp skrg dh x de kena income tax..tp nama suami saya..skrg sy apply lg tp xtau la ada rezeki ke tak..

  73. May I know whether we can key in saving account no with join name ? My mother want to apply but she dont have personal account no…Can she use join name account no ?

  74. saya dah pernah mohon untuk brim pertama dan untuk apply yang kedua ni saya isi secara online sahaja ke kemaskini maklumat ..adakah perlu cetak untuk simpanan ?

  75. Kak i dah olready kemaskini my account tapi terlupa update my account number…i nak kemaskini kali kedua tapi tak boleh….i tak dapat nak pergi ke lhdn yang berdekatan juga atas sebab saya bekerja dan tidak dapat ambil cuti. So macam mana ye kak

  76. Kak i dah olready pemohon dlm online..tapi yang tahun lepas aku tak dapat duit bantuan (overcher)..so,saya pemohon balik dalam online kali kedua..saya dah masuk nom ic n tarikh lahir..but, can”t kemaskini dalam online..dah cuba banyak kali, tapi tak bleh..i tak dapat nak pergi ke cawagan LHDN..bcs, my home town at the pahang..nw, i kerje kat kedah n tidak dapat ambil cuti..adik saya pun ada problem mcn ini..so, mcmn kak…..???????

  77. I haven’t update my A/C number due to cannot log in to your website, do government still give us voucher like previous year before? I went to LHDM and the person in charge told me that only new applicant need to give A/C number and those who got it 2 years ago will still entitled for the voucher? Is it true? Kindly advice cause I haven’t update my A/C number.

  78. mcam mana sy nk kemaskini brim kalau tarikh akhir dah luput…

  79. kalau tarikh untuk mengemaskini brim dah tamat kat mana lagi saya boleh mengemaskini brim saya tu ya..

  80. Salam…kak sy dh dpt 2 kali br1m…masalh nya kali ke 3 ni sy x kemaskini adakah sy dpt.atau pos baucer ke alamat yg lama

  81. bolehkah saya register lagi. Saya tahu tarikh sudah tutup. Saya tidak tahu yang saya kena reister online untuk tahun ini. Bila saya klik permohonan di atas tak ada response langsung. Saya sudah ambil 2 kali untuk tahun yang lepas.

  82. saya tak kasi akau ,rumah pun sudah pidah ,nak mana tau dekat mana boleh dapat duit tak

  83. I am in outstation since 19 Dec. 2013 and I am a pensioner, how do I receive my Rm650 Brim2.0 when I go back at the end of this month. Had you just bank in. If so I will check. Tq.

  84. Hai I am very new and i didnt Aware there is a Govement Help For Those need help for Malaysian Citizen under skim BRIM,So can any want thought me how to Apply for this Skim BRIM,

  85. mcm mana nak check bantuan ni sama ada kita dapat atau pun tidak. saya confius lah. boleh bantu tak?

  86. salam.. saya dah mengemaskini no acc saya dalam borang permohonan namun semalam cimb menghantar email utk mennukar no acc dari 14 digit kepada 10 digit. soalan saya adakah saya perlu mengemaskini borang brim saya atau tidak?

  87. Brim nama suami tapi dia tak ada akaun bank. Boleh ke guna nama akaun bank isteri?sya dah kemaskini online guna akaun saya sebagai isteri. Tapi bila check memang tak masuk. Mohon pencerahan

  88. saya x sempat update account, so saya layak dpt ke tahun ni n mcm mana nak tahu n wang disalurkn dimana??

  89. Sy nk tnya..mcm mana nk cek sy dpt atau tidak..yg kli ke3 ..sy dh bg no acn..tp masih blom ada lg..

  90. Ble blh sy tau tu duit da msuk ke blum ah ???????
    Sbb kn dorg ckp mesti mau kt 31 /1/14 htr brang kn , lpas tu blan 2 ari 22 BR1M da kuar yg bgi ade bank account pye … yg klau xbgi bank account pye mau tgu ari 23 blan 2

    So mau mcm mne ah …… mau mcm mne tau duit bla msuk ah
    Spe blh tlg aku ah

  91. Saya dah check saya punya status and it said “Lulus” and saya dah update akaun bank and telah disahkan tapi sampai sekarang saya tidak dapat apa-apa dari govt. Apakah cerita sebenarnya ni? tahun lepas dan sebelumnya dapat macam biasa jer.

  92. saya sudah kemas kini saya br1m saya yg bernama atas suami saya…tapi saya sudah silap isi saya tertekan no.telefon bukan akaun macam mana tu adakah kami akan mendapat br1m melalui baucer atau boleh ka d kemas kini kembali melalui on9?

  93. i all ready appy on line n still waiting,takut6 tak lulus atau ada roblem ke… how i no its all ready submit or no..

  94. Last year I was take the rm 500 , I’m single mother, this year now only know can get the rm500 .have to apply again? I never receive anything from phone or bank or post? I’m not working on this moment ,

  95. hi angelina,

    saya ada aply br1m atas nma sya sblum nie dgn mngunakan no. acct wife sy, n sy ada cek n kptusnnya sy llus mllui bank wife sya tp, bla sy cek acct bank smpai skg blum msuk .. hope you can explain. tq!

  96. Tahun lepas senang je dpt, tahun nie dah email blom dpt jawapan, dah online acc bank, tp masih xdapat2.. Ingatkn online lg senang, sampai skrg xdpt2

  97. saya telah kimaskini saya punya brim 1malaysia pada 24 -1-2013 melalui AC bank sampai sekarang tidak ada masuk.kawan lain semua sudah ada.???????????? terima kasih

  98. First time I apply BR1M not approval due salary mix-up Rm3,000 plus. But second time I apply this year january b’cus Im not working anymore but my husband working salary about Rm2,000 but still no response from your side.

  99. mcm mna nk semak br1m..sy klik dkt link x blh pn nk kemas kini..mcm bagi x ikhlas jew..

  100. My father forgot to update bank acc in the form and he need to go school which quite far from house. Found that the update session already closed. May I know how to solve it for next year?

  101. My father forgot to update bank acc in the form and he need to go school which quite far from house. Found that the update session already closed. May I know how to solve it for next year? Pls help

  102. nk tnya mcm mn nak semak status ye,sebab saya dah bt,tapi dia nak kata laluan,tq

  103. selamat petang,i sudah masuk bank A/c bagi BR1M,tapi tunggu sampai hari ini tak dapat lagi,bila boleh dapat tau ?masuk atau tak masuk A/C?

  104. Knp permohonan brim 3.0 gagal sdgkan seblm ni tidak ada masalah.Duit brim ni kalau dpt sy nk byr rmh sewa,duit letrik dan juga bil air.

  105. When Gov oder to update BR1M application on line yes I did it,when the date came until know if before I just went to ATM mecine twice or when needed.When my BR1M dosnt appear on screen I getting Blank where and to Whoom I goona ask What is ststus of my application..?

  106. I’m helping my neighbour, Mr Salleh Bin Dasuki in regard of BR1M 2014.
    He had opened an account with BSN on the 8th of Jan 2014 and applied through the internet on that very day using the web provided.
    I followed him to check at the ATM and very surprised to find that the share of the BR1M that everyone is expecting has not been deposited yet.
    Appreciate if you could check what’s the problem or delay in transaction.

    Thank You in advance for looking for the matter above and hope to hear from you soon

  107. How to check whether my application has been processed as todate i have not received any news. letter or monies in my bank account.

  108. sy masih menunggu br1m , ini dh hampir lebih dari 20 hari… sy dh call lhdn tapi mereka kata sy harus menunggu soalan nya ‘ smpi bila ‘ org lain dah habis kot duit yg di terima . harap maklum

  109. Maaf…..saya nak tanya,kenapa tahun ini permohonan BR1M saya tidak lulus,sedangkan tahun lepas lulus…Maklumat menyatakan I/C tanggungan tidak wujud,sedangkan tanggungan( ANAK ) ada SIJIL LAHIR dan MYKID yang sah…….TQ

  110. My 1st time apply online and in the computer did stated application berjaya but this morning i went to LHDN to check on my status, the counter lady told me my name not in the system. Was disappointed as the staff told me maybe due to system down at that time that’s why my name not in the system. I didn’t print out. Can i appeal? How? When? Please advice.

  111. KINDLY HELP TO ADVICE HOW TO UPDATE MY BANK ACCOUNT# TO THE GOVERMENT VIA ONLINE? THAT CAN EASIER TO RECEIVE THE MONEY FROM GOVERMENT NEXT TIME. SO I NO NEED TO TAKE THE LETTER & GO DOWN TO THE OFFICE CHANGE VOUCHER, AFTER THAT TAKE THE VOUCHER TO THE BANK FOR EXCHANGE CASH. THAT’S VERY HARD FOR ME.
    HOPE TO RECEIVE YOUR REPLY.

  112. saya mula nak daftar brim3 saya sudah pergi konter LHDNM Klang Saya tanya pegawai yang bertugas dikonter 2 pertanyaan saya
    1.apa prosudurnya masih alamat surat menyurat yang lama katanya tak apa
    kecuali tukar alamat mesti dikemas kinilah kata konter.
    2.yang lain tak ada tunggu saja surat pemberitahuan katanya.
    sudah tiga kali saya ke Klang kalau tidak ada surat datang en.datang pada 17-3-2014 tidak juga datang surat.
    Pada 21-3- 2014 datang ke Klang lagi saya tanya pegawai pada konter jawabnya en. datang satu minggu lagi. saya minta jelaskan apa kesilapan saya !!!!!!

  113. assalammualaikum
    hai saya putri saya nak tanye.. saya pendaftaran brim ada masalah… bila nk kemaskini ada yang tak lengkap.. dan no akuaun tak cukup angka… so.. mcm mana nk update semula.. puas saya cuba .. kol hotline tak pernah dapat..
    plzz

  114. HI,jika saya adalah pemohon dan pasangan saya telah meninggalkan dunia,adakah saya berhak mendapatkan tuntutan?atau。。。。

  115. Hai macam mane ye sebab saya day bercerai blh sy thu untk thn nie she dpt x thn LPs sy bercerai

  116. hi, my father until todate still didnt receive the br1m fund, actually he got it for the past 2 years, but dont understand why he didnt get it this yr. can u pls reply to my email txs

  117. as,salammualaikum.wbt.saya nama seperti di atas sudah berkeluarga.
    saya berkeja sebagai pengawal keselamatan di kolej uniti tanjung agas
    n,sembilan,gaji besic 650 tambah 0t dapat 800.itu sebab saya mengharapkan sangat duit br1m itu..saya harap tuan puan faham…

  118. Dear Advertiser, My wife and I are retirees and 1st time BR1M applicants. We are not receiving any source of income or pension. I am sure we qualify for BR1M. When can we apply for this aid for 2015 as application for 2014 is closed? Thank you.

    • Yes, application for 2014 was closed and the application date for 2015 is yet to be announced. You may keep an eye from the news about the commencement date of application.

      Based on last few years’ experience, it was started before end of year and ended by 31 Jan.

  119. Nk Tanya brim in kwn sy x dapat 3 kali pun xdapat. Kwn guna ic merah dh 20 thun. Np x dpt brim

  120. Hi, i can’t even click in the link ebr1m.hasil.gov.my. how to click in can you guide me? thank you very much.

    • I believe it’s experiencing traffic surge & cause website overload, you may try other non-peak time, say, midnight or very early morning.

LEAVE A REPLY


1 + = 7